Da li želite da provedete lijepo vrijeme? – Adrenalin Park ZipLine!

„Buroj Ozone“ zipline, jedna je od najdužih adrenalinskih sajli u historiji Evrope. Nalazi se u samom centru grada i povezuje dva tornja pored fontane. Prelazak iznad plesne fontane osigurat će vam navalu adrenalina kakvu do sada niste osjetili. Godit će vam svježi zrak olimpijskih planina, dok u isto vrijeme uživate u prelijepom pogledu na grad „Buroj Ozon“. Zipline je avantura puna uzbuđenja za sve uzraste. Ona će vam oduzeti dah i sigurno ćete poželjeti više!

Šta je Zipline?

Ziplinije imaju širu upotrebu, a najčešće su sredstvo za zabavu. Dizajnirane su tako da se, pokretani gravitacijom spuštamo niz adrenalinsku sajlu od vrha do dna staze, držeći se za kabl i krečući se slobodno.

Da li je zipline siguran?

Buroj Ozon koristi najkvalitetniju opremu koja se temeljito i redovno provjerava. Sigurnost naših gostiju stavili smo na prvo mjesto. Naši vodiči su prošli obuku, a redovno se vrši provjera kako sa naše, tako i od strane stručnih osoba. Koristimo vrhunsku opremu te nastojimo pružiti vrhunsko iskustvo, sigurno i zabavno za cijelu porodicu.

Koji je najbolji način da uhvatite trenutak?

Zipping i fotografisanje obično ne idu zajedno. Vaš vodič će vas fotografisati dok vi uižvate u pogledu na krajolik. Sve vaše slike će vam biti na raspolaganju. Za još impresivnije iskustvo, možete iznajmiti Go Pro video kameru montiranu na kacigu. Kamera uključuje memorijske kartice tako da ćete imati nevjerovatan snimak vašeg zipping iskustva.

Historija Zipline

Zipline, koji je danas prvenstveno avantura, zapravo je izmišljen iz nužde. Prijevoz, koji koristi gravitacijsko „gorivo“, transport i putovanje pomoću kablova i remenice, kreirali su radnici i stanovnici koji su trebali brz prijevoz za ljude i materijale preko kanjona, rijeke i drugih neprohodnih područja u udaljenim područjima Kine, prašuma u Kostariki i Australiji.

Zipline je brzo postala jedna od najdražih turističkih atrakcija, a u rast njene poularnosti možemo se uvjeriti na Kostariki, sredinom 1990-ih. Ljubitelji ovog adrenalinskog iskustva, uživaju u magiji gdje gravitacija radi sav posao.

Slobodni kao ptice, uz sigurnosne sisteme visoke kvalitete i stručni nadzor naših vodiča, osjetite nalet adrenalina kada pređete iznad fontane u gradu Buroj Ozon.