Žičara

Buroj Ozon Žičara - veličanstveno iskustvo garantovano.

Žičara će povezivati grad Buroj Ozon sa najvišim vrhom planine Igman. Transportna žica je duga otprilike 6.5 kilometara; kreće od 1045 do 2067 metara nadmorske visine.

Buroj Ozon Žičara može se smatrati inžinjerinskim draguljem. Sistem žičare je vrlo impresivan i prkosi brzini vjetra od 100 km na sat. Tokom putovanja nešto kraćeg od 20 minuta između stanica, gosti mogu uživati u svježem zraku obogaćenom ozonom imajući maksimalnu udobnost u našim najnovijim modelima kabina koje će imati kapacitet do 10 putnika. Žičara će imati oko 300 kabina, putujući odvojeno u svakom smjeru u razmaku od sat vremena. Kabine će biti opremljene najnovijom tehnologijom uključujući i genijalan i inovativan sistem snabdjevanja energijom.

Potrebna snaga bit će proizvedena putem“generatora s nosačem točka“ prvog te vrste u svijetu. Za maksimalnu sigurnost žičare bit će ugrađen sistem oporavka što će osigurati da sigurno stignete do najbliže stanice ili stanice za odmor, u slučaju hitnih situacija bit će moguća hitna evakuacija. Sistem žičare se gotovo neprimjetno uklapa dizajnom u okruženje, krećući se preko velikih prepreka. Žičara je dizajnirana sa minimalnim narušavanjem vizura okruženja čineći se ekološki prihvatljivom.

Duž cijele linije transporta imat ćemo nekoliko stanica gdje će ljudi moći uživati u čarobnom zelenilu prirode. Stanice uključuju rekreativne površine, planine, vidikovce sa restoranima gdje će se gosti moći relaksirati i uživati u odmoru, sve vrijeme uživajući u svježini i čaroliji okruženja. U kombinaciji sa već prisutnim planinskim atrakcijama, žičara predviđa i uključuje moderniji pristup planinskim kolibama i tematskim pješačkim stazama. Putnicima, uključujući porodice, nepokretnim osobama i starijim građanima garantirana je sigurnost i visok nivo udobnosti vožnje.

Kao što je ranije rečeno, žičara će povezivati vrh Bjelašnice sa planinom Igman. Vjerovatno znate da je Bjelašnica bila domaćin Zimskih Olimpijskih igara 1984. godine, i od tada postoje mnogi objekti kao što su skakaonice, ski staze, i mnogo više. Ljubiteljima zimskih sportova, obezbijedit ćemo sigurnost i brz prijevoz od našeg grada Buroj Ozon do vrha Bjelašnice.

Nudimo vam divno iskustvo, koje do sad niste vidjeli u cijeloj Europi, po veoma pristupačnim cijenama.